WORKSHOPS VOLWASSENEN

THEATRON | atelier  

Drosoula Tsangaratou heeft inmiddels 15 jaar ervaring in het lesgeven en voorstellingen maken met o.a. specifieke doelgroepen en professionals in Nederland. Ze is met fysiek spel en beeldend theater als major van de HKU afgestudeerd, in de richting docent drama/docerend theatermaker. Ze maakt projecten op maat, vaak met andere doeleinden dan theater opzich. Theater werkt dan als middel om andere competenties te helpen bevorderen. Sociaal-emotioneel, re-integratie, bewustwording van lichaamstaal, balans tussen gedachtes en woorden.

Per groep, per geval, in overleg met de opdrachtgever, zal de docente een speciale programma ontwerpen, wat opgedeeld in blokken de cursisten door middel van theater zal helpen bloeien.

 

THEATRON | DansLab

Technieken voor elk lichaam, ter bevordering van de dansexpressie in samengang met body awareness. Vrij intensieve training in telkens 3 modules: manipulatie, alignement, expositie.

Tijd: in overleg
Aantal Deelnemers: max. 25 – min. 3

 

THEATRON | Masterclass “hoe begeleid ik een theaterproductie”

Wat zijn de valkuilen van een grote groep, waar zit de kracht van een grote groep spelers en hoe zorg je dat die naar boven komt?

In deze workshop krijg je handvatten voor een optimale werkwijze.

Spel- en concentratie oefeningen voor individuele ontwikkeling en ensemble werk.

Hoe maak je een stuk levendig voor iedereen en hoe motiveer je individuen, ongeacht de rolverdeling.

Duur masterclass: 6 uur. Het kan ook in twee delen van 3u uur gegeven worden.

 

THEATRON | De kunst van presenteren

In onze samenleving wordt een ieder weleens gevraagd om “iets” of zichzelf te presenteren. Dit gebeurt vaak in groepen groter dan wat het individu op zijn gemak stelt. Er zijn veel uitwerkingen van een goede presentatie (power point presentatie, geluid, beeld, portfolio e.a.), maar het enige wat echt toedoet is de uitgestraalde essentie van de persoon zelf. Technieken van hoe je iets overbrengt en tegelijkertijd dicht bij jezelf blijft worden in deze cursus toegereikt, evenals ruimte om dit vorm te geven.

Maximum deelnemers: 12

 

THEATRON | Improvisatie playground

Diverse technieken komen aan bod, Vanuit fysieke spel tot klassieke receptes, leert een ieder de trukjes kennen en kan spelmateriaal genereren. Accepteren/Blokkeren, status, focus en andere spannende termen krijgen vorm en inspireren elkaar.

Aantal deelnemers: min 2 max 16

 

 

FAIRYWINK  | Grime en textiel ontwerp

Basistechnieken grime:

In deze cursus zullen een stuk geschiedenis, materiaalkennis, expressieverhoogende grime en het maken van ontwerpen behandeld worden.

De deelnemers oefenen op elkaar waar zij ieder 45 min de tijd voor hebben.

duur: 4 lessen

min. 4 max. 12 deelnemers

 

Kostuum improvisatie:

Hierbij zullen de cursisten in korte tijd leren een personage helemaal aan te kleden d.m.v lappen stof en accesoires.

duur: 2 lessen

min. 4 max 12 deelnemers.

 

Opera make up:

Dit is een vervolg op de de cursus basisgrime waarbij je leert om fantasie make up/wezens neer te zetten.

Ook zal er een stuk kleurenleer behandeld worden.

duur 4 lessen

min.4 max. 12 deelnemers

 

Fantasie pruiken:

Hierbij word gebruik gemaakt van allelij verschillende materialen, afhankelijk van de personage die zal worden neergezet en de eigen ideeen van de leerlingen die dan ook echt eigen vrijheid daarin zullen krijgen.

duur: 4 lessen

min. 4 max. 12 deelnemers

 

Kleding recycling:

Hierbij zullen de cursisten leren omgaan met naai/lockmacines en handwerkzaamheden en het hergebruiken van oude kleding.

Dit kan alle kanten op van het opfleuren van b.v. miskopen tot het maken van een compleet nieuw kledingstukken.

duur: kan in overleg

min.1 max. 6 deelnemers

 

 

SHAMANTRONICS  | techniek en backstage

De technische team verzorgt lessen in licht en geluid, all round support en productie.

Daarnaast, geven ze vaak de workshop DJ, mixen en scratchen.

 

@KARIN’s   |CREATIEVE HOEK

Karin is een ervaren workshop begeleidster en werkt met diverse materialen en technieken. Zij heeft een veelzijdig aanbod aan creatieve activiteiten. Naast schilderen en tekenen kent zij veel manieren om oude meubels en spullen een nieuw leven te geven d.m.v.  kleur, mozaïek, collages, textuur en vele andere versier- en bewerkingstechnieken. Maar Karin heeft ook veel ideeën voor eigen creaties. Zo kun je bij haar 3D fantasie dieren leren maken van allerlei gerecycled materiaal of zij bedenkt authentieke ontwerpen voor thuis of als kado (bijvoorbeeld een “roomdivider”, een hangende afscheiding tussen ruimtes, gemaakt van collages en alledaagse materialen). Afhankelijk van de specifieke vraag, stemt ze de materialen, de locatie en een eventueel thema af en bezorgt creatieve leermomenten voor jong en oud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *